Please note: This site's design is only visible in a graphical browser that supports Cascading Style Sheets, but its content is accessible to any browser or Internet device. To see this site as it was designed please upgrade to a browser the supports Cascading Style Sheets.

Onze Werkwijze
Om voldoende aandacht en tijd aan het nawerk te kunnen besteden doen wij niet meer dan 30 bruidsreportages per jaar.

Of jullie nu een eenvoudige verslaglegging van bijvoorbeeld alleen de huwelijksplechtigheid willen of een complete reportage, het blijft belangrijk om een gesprek met jullie te hebben. Dit om elkaar een klein beetje te leren kennen, en te weten te komen wat jullie willen, wat voor jullie belangrijk is. Voor jullie is het van belang daadwerkelijk voorbeeldalbums te bekijken en te horen wat er zoals mogelijk is.

Wij werken kleinschalig, maar fotograferen bruidsreportages wel met z’n tweeën. Lenneke richt zich daarbij wat meer op de detailfoto’s. Daarnaast is het zo omdat Jan als hoofdfotograaf fungeert, Lenneke zich wat onopvallender kan bewegen en mede daardoor ongedwongen en spontane foto’s maakt, vaak vanuit een aparte invalshoek.

Naast de gebruikelijke geposeerde foto’s vinden wij spontane-, sfeer- en detailfoto’s ook zeer belangrijk en leuk om te maken. Wij werken veelal journalistiek en verslagleggend, met oog voor detail en het vangen van momenten. Wij stellen het bruidspaar centraal, en hebbengeen dwingende werkwijze of maar één stijl. Wij zijn betrokken en enthousiast maar niet regisserend of hinderlijk aanwezig. We proberen de juiste balans te vinden tussen de geposeerde en spontane journalistieke foto’s, en dat is per bruidspaar heel verschillend.

Wij leveren zowel handgeplakte als digitale albums. Voor beide geldt dat wij een eenvoudige en een luxe lijn voeren. Overigens kan een reportage ook alleen op dvd worden geleverd, dus zonder album.


Techniek


Wij werken met professionele 21 mp camera’s. Wij maken de reportages volledig in RAW formaat. Dit betekent dat de bewerking die normaliter de camera doet, nu achteraf door de fotograaf gebeurt. Dit kost meer tijd, maar komt het uiteindelijke resultaat ten goede. Daarna vindt verdere optimalisatie plaats als TIF bestand. De uiteindelijke levering geschiedt als JPG. Overigens is het zo dat ook een foto die direct in JPG is gemaakt gecorrigeerd moet worden om het best mogelijke resultaat te krijgen.

Om een optimaal resultaat te bereiken worden alle foto’s handmatig gecorrigeerd op kleur, contrast, scherpte en belichting. Daarna vindt verdere optimalisatie plaats. Tot slot worden enkele foto's desgewenst zodanig bewerkt dat een deels kleur-, deels zwart-wit foto ontstaat. Ditzelfde geldt voor zwart-wit, en andere mogelijke bewerkingen. Veel bewerkingen zijn overigens niet zichtbaar, maar verbeteren de foto aanzienlijk. Zichtbare bewerkingen vinden uiteraard alleen plaats als jullie dat wensen. Bewerkingen zijn bij de prijs inbegrepen en kosten niets extra. Waar nodig en mogelijk, worden storende elementen verwijderd.

Om in de snel veranderende wereld van beeld en multimedia bij te blijven volgen wij relmatig trainingen en workshops. Ook blijven wij op de hoogte via vakliteratuur en collega’s.

Wij hebben een compacte studio aan huis.